KFUK-KFUM Tanum - Tunheim

Vi er en gruppe på ca. 50 speidere, både gutter og jenter, i alderen 8 til 50+++ som har en ting til felles; vi tror på noe og vi trives best med mose mellom tærne og granbar i håret.

1. Tanum KFUK-KFUM ble stiftet i 1945 og har i snart 70 år vært et sted hvor barn og unge har kunnet lære om naturen, bibelen og ikke minst seg selv. 
Vi er organisert i to hovedgrupper: Stifinnere/Oppdagere og Vandrere/Rovere.
Stifinnere/Oppdagere består av gutter og jenter fra 3.klasse og opp til og med 5.klasse.
Her er det først og fremst lek og morro, og gode historier som står i fokus. Bruk av kniv, knuter og bålfyring med påfølgende pølsegrilling er vanlige aktiviteter for denne gjengen.
Vandrere består av gutter og jenter fra 6.klasse og opp til og med 10klasse.
Her står patruljearbeidet i fokus. Her lærer de om alt fra kjerringknuter til å lage stor byggverk av tau og raier. Førstehjelp, både i teori og praksis, matlaging på bål, kart og kompass, samt naturkjennskap og bibelkjennskap er noen av aktivitetene tiden fylles med her.

Roverne består av eldre speidere fra 15 år og oppover. Roverne driver med opplæring av yngre speidere samt enkelte leder og fører oppgaver. De arranger og deltar også på egne arrangement for rovere både lokalt og nasjonalt.

Til slutt er det leder gruppa. Denne gruppa består en håndfull gamle og unge speidere som tar jobben med å drive og administrere gruppa. I 1.Tanum har vi over hundre år med erfaring samlet i leder gruppa hvor de eldste har runda 60 og de yngste knapt er ferdig med ungdomskolen. Her er kaffe drikking og gode historier rundt bålet en viktig del av driften av gruppa.